Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σαν τηγανιτά! Κεφτεδάκια με πατάτες.


Όπως έχετε καταλάβει, για να μην αποχωριστώ αγαπημένα φαγητά, ψάχνω εναλλακτικούς τρόπους να τα κάνω πιο ελαφριά. Εννοείται πως δε θα άφηνα απ' έξω τα κεφτεδάκια! Και ποια είναι η καλύτερη εναλλακτική αντί του τηγανιού? Το αερογκρίλ!

Το συγκεκριμένο πιάτο γίνεται με συνταγές που έχω ήδη δώσει. Για τα light κεφτεδάκια έκανα τη συνταγή για τα μπιφτέκια μόνο που δεν είχα μοσχαρίσιο κιμά και έβαλα χοιρινό. Πρόσθεσα και δενδρολίβανο κι έγιναν ωραιότατα! Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα ψήνουμε στους 180 (στο αερογκρίλ κατά προτίμηση) για μισή ώρα περίπου, γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Τη συνταγή για τις πατάτες σαν τηγανιτές θα τη βρείτε εδώ και για το light τζατζίκι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου