Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Raw vegan cake



   Έχω καιρό να ανεβάσω κάτι στο μπλογκ αλλά σήμερα έκανα μια raw vegan τουρτίτσα για το αδερφάκι μου που εχει γενέθλια και ειπα να ανεβάσω τη συνταγή για να μην την ξεχάσω αλλα και για να τη μοιραστώ με τους φίλους ωμοφάγους !
   Δεν εχω πολυ μεγάλη σχέση με τη raw διατροφή παρόλο που τα γλυκά αυτά μου φαίνονται τρομερά νόστιμα κι ενδιαφέροντα, όμως παρακολουθώ εδώ και χρόνια καποια αμερικάνικα μπλογκ και εχω πειραματιστεί στο παρελθόν (πχ με αυτη τη συνταγη) κυρίως γιατί ειναι πολυ υγιεινά. Για τη σημερινή συνταγη έριξα μια ματιά σε κανα δυο βιντεάκια στο youtube και μετά αυτοσχεδίασα. Το σοκολατένιο σιρόπι που τρέχει είναι εντελώς δικη μου έμπνευση, γιατι ήθελα οπωσδήποτε κατι που να κάνει την τούρτα λιμπιστερή ακόμα και σε αυτούς που ακούν ωμοφαγία και στρίβουν χαχα!
   Ας δούμε τι θα χρειαστουμε για τη συνταγή:

Για τη βάση:
8 βασιλικους χουρμάδες ή καμια 15αριά μικρούς
1 κούπα αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Για τις κρέμες:
3 κουπες κάσιους μουλιασμένα 3-4 ώρες σε νερό 
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
4 κουταλιές της σουπας σιρόπι σφενδάμου 
50 ml γάλα αμυγδάλου (ή νερό)

και στη συνέχεια για τις δυο γεύσεις  θα χρειαστούμε 
5-6 βατόμουρα
2 κουταλιές του γλυκού κακάο

Για το σιρόπι:
1 κουταλιά της σουπας κακάο 
1,5 κουταλιά της σουπας σιρόπι σφενδάμου
1/2 κουταλιά της σουπας λάδι καρύδας 
1/2 κουταλιά της σουπας νερό 

Ξεκινάμε με τη βάση. Αν έχουμε μικρο οικιακό μούλτι βάζουμε μισά απο όλα τα υλικά και τα αλέθουμε σε δυο δόσεις, σιγά σιγά πολυ καλά. Δεν τα βαζουμε όλα μαζί για να μην κάψουμε το μούλτι, για τον ίδιο λόγο δεν το κρατάμε διαρκώς πατημένο, αλλά με διακοπές. Οταν αλεστούν τα υλικά τα ανακατεύουμε όλα μαζι και τα στρώνουμε με ενα κουτάλι σε ένα τσέρκι 15 εκατοστών και το βάζουμε στο ψυγείο.
Για να κάνουμε την κρέμα στραγγίζουμε τα κάσιους και τα πολτοποιούμε στο μουλτι μαζί με τα υπολοιπα υλικά. Βγάζουμε στην ακρη τα 2/3 της κρέμας και στο υπόλοιπο 1/3 προσθέτουμε τα μούρα τα οποια μπορουμε να σφίξουμε λίγο στο χέρι μας ωστε να βγει λιγο ζουμακι και να μη μας αραιώσει πολυ την κρέμα. Τα πολτοποιούμε και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λιγο σιρόπι σφενδάμου ακομα, στην περιπτωση που είναι πολυ ξινά.
Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές κακάο στα 2/3 της κρεμας που εχουμε κρατησει. Ανακατευουμε καλα και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλλο σιρόπι. 
Βγάζουμε το τσέρκι με τη βάση απο το ψυγειο και με ενα κουτάλι στρώνουμε τη μισή κρέμα κακάο, μετά ολη την κρέμα βατόμουρο και μετα την υπόλοιπη κρέμα κακαο. Αν εχουμε χρόνο βαζουμε το γλυκό στο ψυγείο μετα απο την κάθε στρώση κρέμας ώστε να βγουν πιο όμορφες οι στρώσεις. Εγώ βιαζόμουν λίγο οπως βλέπετε!
Τέλος, ανακατεύουμε πολυ καλά όλα τα υλικά για το σιρόπι και το ριχνουμε προσεκτικά, περιμετρικά της τούρτας. Στη συνεχεια με το κουταλακι σπρώχνουμε λιγο απο το σιρίπι για να τρέξει προς τα έξω και να γίνει πιο όμορφο το γλυκό μας. Γαρνίρουμε με βατόμουρα ό,τι άλλο μας αρέσει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου