Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Γλυκάκι με καρύδα


Τη συνταγή την είδα εδώ (την "πείραξα" λιγάκι) και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα, επειδή είχε μέσα πατάτα! Ξέρετε ότι έχω μια τάση να φτιάχνω γλυκά με λαχανικά και ότι το βρίσκω τρομερή ιδέα για τα πιτσιρίκια! Αν τη φτιάξετε για τα παιδάκια σας μη βάλετε αλκοόλ και αποφύγετε το γλυκαντικό, μελάκι σκέτο είναι ό,τι πρέπει! Στην "παιδική εκδοχή" έβαλα και από μια σταγόνα μπλε και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνουν πράσινα, εορταστικά! Την επόμενη φορά θα τα δοκιμάσω σίγουρα και με λίγο κακάο!

Μην ξεγελαστείτε επειδή δε βλέπετε λάδι ή βούτυρο στη συνταγή και τα περάσετε για πολύ light, το ινδοκάρυδο έχει λιπαρά γι' αυτό τα τρώμε με μέτρο! Είναι πολύ νόστιμα και δεν καταλαβαίνεις ότι έχουν μέσα πατάτα! Αν θελήσετε να τα φτιάξετε με ζάχαρη, προτιμήστε άχνη. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Για 15-20 κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος που θα τα πλάσουμε, θα χρειαστούμε:

200 γραμμάρια ινδοκάρυδο, συν λίγο ακόμα για το τύλιγμα
200 γραμμάρια πατάτα
γλυκαντικό της επιλογής μας, όσο μας αρέσει
(εγώ έβαλα 2 κουταλιές της σούπας natreen και άλλες 2 μέλι)
2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή άλλο αλκοολούχο ποτό (αν φάνε παιδιά, δεν βάζουμε!)

Καθαρίζουμε την πατάτα, την κόβουμε μικρά κομματάκια και τη βάζουμε να βράσει μέχρι να γίνει μαλακή, για πουρέ. Την στραγγίζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και την περνάμε από το μούλτι. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε αν είναι αρκετά γλυκιά η ζύμη για τα γούστα μας, Πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε με λίγο ινδοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου