Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Κεικ με μπανάνα και βρώμη


Τα αγαπημένα κέικ του αδελφούλη μου! <3 Τη συνταγή την είχα πάρει απο παλιό τεύχος του real food, πάνε όμως χρόνια και δε θυμάμαι ποιο. Έκανα κάποιες αλλαγές στην αρχική συνταγή, Έχω μειώσει τη δοσολογία της ζάχαρης, έχω βάλει αλεύρι ολικής και γάλα light.

Υλικά:

1 κούπα κουάκερ
1/2 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη
2/3 κούπας γάλα light
1 κούπα λιωμένες μπανάνες (περίπου 2)
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κούπες φαρινάπ ολικής
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη


Σε ένα μπολ βάζουμε το κουάκερ με το γάλα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις μπανάνες, το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα.. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και σιγά σιγά τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα υγρά, ανακατεύοντας. Μοιράζουμε σε φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου (στο δικό μου φούρνο θέλουν ακριβώς 33 λεπτά). Αν δυσκολευόμαστε να ισιώσουμε την επιφάνεια των κέικ, βρέχουμε λίγο το δάχτυλό μας και τη "στρώνουμε"!

8 σχόλια:

  1. Στα υλικά δεν αναφέρονται τα αυγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ! Sofaki δίκιο έχεις, η συνταγή δεν έχει αυγά! Κατά λάθος τα έγραψα στην εκτέλεση. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, το διορθώνω πάραυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γηνετε να βαλο ελαιολαδο αντι καλαμποκελαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν βάλουμε ελαιόλαδο ειναι η ίδια ποσότητα ή λιγότερη ; Και επίσης μπορει να αντικατασταθεί το μισό λαδι με μήλο που εχω διαβάσει ότι γίνεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια ακριβώς ποσότητα ελαιόλαδου θα βάλεις. Αν μειώσεις κι άλλο το λάδι δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, οι μπανάνες ήδη αντικαθιστούν μεγάλο μέρος από το λάδι γι' αυτό βάζουμε μόνο μισή κούπα.

      Διαγραφή
  5. η δοσολογία κάνει για κλασική φόρμα κέικ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή