Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Σαλάτα bloody Mary


Πάρα πολύ νόστιμη σαλάτα που βρήκα εδώ, αλλά την άλλαξα λιγάκι. 

Υλικά:
3 κούπες τοματίνια κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζανιού μηλόξυδο(θα το χωρισουμε κατά την εκτέλεση)
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
2 κλωνάρια σέλινο σε φετούλες (περίπου 1/2 φλυτζάνι) + φύλλα από το εσωτερικό της καρδιάς, ψιλοκομμένα
μερικές σταγόνες Worcestershire sauce
3-4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι
λίγες σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι και 1/4 φλιτζανιού από το μηλόξυδο σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολάκι βάζουμε το υπόλοιπο μηλόξυδο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Βάζουμε και το κρεμμύδι και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη να μαλακώσει. 

Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στραγγίζουμε τα υγρά, δηλαδή το ζουμί από τις ντομάτες, αλλά και το μηλόξυδο με τη ζάχαρη από τα κρεμμύδια . Το βάζουμε στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μειωθεί σε όγκο και να γίνει πιο δεμένο το υγρό. 

Ρίχνουμε στο μπόλ και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα. Καλή όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου