Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Κρητική παντζαροσαλάτα με καρύδια


1 κιλό παντζάρια
4-5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό (εγώ βάζω τοτάλ 2%)
100 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο (και με 2-3 γίνεται τέλεια)
αλάτι
3 κουταλιές ξύδι

Βράζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, ή τα τρίβουμε στον τρίφτη. Δοκίμασα και τους 2 τρόπους και τα προτιμώ τριμμένα, δένουν πιο ωραία τα υλικά. Άλλωστε έτσι τη δοκίμασα για πρώτη φορά πριν από χρόνια, στην Ελούντα και την αγάπησα!  Ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε και τα παντζάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για καμιά ώρα και είναι έτοιμη για κατανάλωση!

Για ευκολία μπορείτε να αγοράσετε και τα έτοιμα συσκευασμένα παντζάρια που είναι μαγειρεμένα στον ατμό. Τα έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ στα ψυγεία των λαχανικών.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα
– το θαύμα της κρητικής διατροφής
, της Μαρίας και του Νίκου Ψιλάκη, αγαπημένο δώρο από την πεθερά μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου