Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Μπιφτέκια γαλοπούλας


Για 10 μεγάλα μπιφτέκια χρειαζόμαστε: 

1  κιλό κιμά γαλοπούλας
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
2 καρότα
80 γραμμάρια βρώμη
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
μισή κουταλιά του γλυκού ρίγανη
μισή κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1 αυγό

Βάζω στο μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα καρότα, το λάδι και το σκόρδο και τα χτυπάω λίγο, μέχρι να γίνουν κομματάκια μικρά, όχι να πολτοποιηθούν. Τα αδειάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα μαραίνω λίγο. Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, Όταν κρυώσουν τα λαχανικά τα ρίχνω και αυτά στη λεκάνη, ανακατεύω καλά και πλάθω τα μπιφτέκια. Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στο αερογκρίλ για 35 λεπτά, στους 200 βαθμούς. 

Να σας πω πως αν δεν έχετε κιμά γαλοπούλας αλλά στήθος γαλοπούλας, γίνεται μια χαρά, ωραιότατος κιμάς, αν το περάσετε απο το μούλτι. εγώ έτσι το έκανα. Προσοχή μόνο, έχει λίγα νεύρα μέσα το κρέας που καλό είναι να αφαιρεθούν.

Τη συνταγή την πήρα απο τον Ακη Πετρετζίκη, αλλά την άλλαξα. Εκείνος αντί για βρώμη έβαλε 250 γραμμάρια ψωμί για τοστ, το οποίο έτριψε στο μούλτι μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και το έψησε για 10 λεπτά στο φούρνο. Επίσης χρησιμοποίησε 4 σκελίδες σκόρδο και παραπάνω μπαχαρικά. Είπε πως το σοτάρισμα του κρεμμυδιού κάνει πολύ πιο νόστιμα τα μπιφτέκια και είχε δίκιο, δεν το ήξερα! Έγιναν γλύκισμα, παρόλο που το κρέας της γαλοπούλας δεν είναι και το πιο νόστιμο που υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου