Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Χοιρινό με πράσα



Για 2 μερίδες:

600 γραμμάρια χοιρινό άπαχο κομμένο σε μικρά κομμάτια
7-8 πράσα κομμένα σε λωρίδες 3 εκατοστών περίπου
3/4 του νεροπότηρου πουμαρό στο οποίο ανακατεύω...
μια κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη ή κάποιο γλυκαντικό
3-4 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


   Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι και το απλώνουμε με χαρτί. Το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και  βάζουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο αλατάκι. Όταν μαλακώσει αρκετά, μεταφέρουμε και πάλι το κρέας στο τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε ζεστό νεράκι, αρκετό ώστε να καλύπτει το κρέας, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. 
   Σε αυτό το σημείο, επειδή το τηγάνι μου δεν είναι αρκετά βαθύ ώστε να χωρέσει και τα πράσα, ζεσταίνω λίγο νερό στο βραστήρα, βγάζω το τηγάνι από το μεγάλο μάτι, βάζω την κατσαρόλα μου με το ζεστό νερό και αμέσως τουμπάρω μέσα το κρέας με τα κρεμμύδια. Βάζω τα πράσα, το σέλινο, το πουμαρό και το λάδι, το αλάτι και τα μπαχαρικά, ανακατεύω καλά και αφήνω το φαγητό να βράσει για μισή ώρα ακόμα σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν κατεβάσω την κατσαρόλα από το μάτι, περιχύνω με το χυμό του λεμονιού και ανακατεύω λιγάκι. 
   Κάνω όλη αυτή τη διαδικασία για να μη βγει το φαγητό βαρύ, αν εσάς δε σαν ενοχλεί, βάλτε από την αρχή όλο το λαδάκι (και λίγο παραπάνω) στην κατσαρόλα και κάνετε κανονικό σοτάρισμα. Στη λίστα με τις αγορές που θα κάνω σύντομα βρίσκεται μια αντικολλητική κατσαρόλα, για να γλιτώσω αυτές τις διαδικασίες :D

Update: Ο Βασιλόπουλος συχνά φέρνει πάρα πολύ ωραία σκεύη μαγειρικής, που μπορείς να τα αγοράσεις πολύ πιο φθηνά χρησιμοποιώντας κουπόνια. Έχω πάρει διάφορα και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Τελευταίο μου απόκτημα μια φοβερή αντικολλητική κατσαρόλα! Να πάτε να δείτε όλη τη σειρά, είναι πολύ καλής ποιότητας και κατά τη γνώμη μου αξίζει τα λεφτά της! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου