Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κοκκινόψαρο με πιπεριές στη λαδόκολλα


Ψαράκι γλύκισμα! Σας δίνω τα υλικά για ένα ψάρι, εσείς φτιάχνετε όσα θέλετε, αλλά σας προτείνω το κάθε ψάρι να το βάζετε σε ξεχωριστό πακετάκι.

1 κοκκινόψαρο (περίπου 500 γραμμάρια) καθαρισμένο
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ένα κλαράκι δενδρολίβανο
Φλούδες από ένα λεμόνι (το κίτρινο μέρος)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε το ψάρι πάνω σε μια λαδόκολλα και το αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές. Από πάνω βάζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λάδι. Τοποθετούμε μια - δυο λεμονόφλουδες μέσα στο ψάρι και τις υπόλοιπες απέξω (κόλπο της μαμάς για να μη μυρίζει), βάζουμε και το δενδρολίβανο και διπλώνουμε τη λαδόκολλα σε πακετάκι. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 200 και το αφήνουμε άλλα 15 λεπτά. Εγώ το σερβίρω με πουρέ και μπόλικο λεμονάκι, εσείς κάντε τους συνδυασμούς σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου