Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Chocolate fudge cake


Γι' αυτό το νοστιμότατο γλυκάκι θα χρειαστούμε:

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο καρύδας (δες εδώ πως να το φτιάξεις)
80 γραμμάρια ώριμη μπανάνα
1,5 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές της σούπας κακάο

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Το αδειάζουμε στο σκεύος που μας βολεύει και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα, ή στην κατάψυξη για μια-δυο ώρες. Εγώ χρησιμοποίησα φορμάκια σιλικόνης για cupcakes. Βγήκαν 3, όχι γεμάτα, αλλά κατά τη γνώμη μου η μερίδα είναι αρκετή για να φύγει η λιγούρα. Το βούτυρο καρύδας έχει θερμίδες, μην το παρακάνουμε! Για να τα ξεφορμάρω τα έβαλα σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό για λίγο. Αν βαριέστε τη διαδικασία βάλτε τα κατευθείαν σε μικρό φλυτζανάκι.
Το γαρνίρισμα δεν ειναι ωμοφαγικό, χρησιμοποίησα σιρόπι sweet balance με στέβια και κατεψυγμένα φρούτα του δάσους.


Τη συνταγή την βρήκα σε αυτό το απίθανο blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου