Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Χοιρινή τηγανιά με μέλι και λεμόνι



800 γραμμάρια άπαχο χοιρινό
6 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε τετράγωνα
1 κρεμμύδι ψιλοκοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2/3 κούπας λευκό κρασί
1,5 κούπα ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κουρκουμά

Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, το ζεσταίνουμε και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας και το γυρνάμε ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, στη συνέχεια προσθέτουμε και τις πιπεριές με τα σκόρδα και μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά και στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τη μια κούπα ζεστό νερό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. Παίρνουμε την υπόλοιπη μισή κούπα ζεστό νερό, διαλύουμε μέσα το μέλι, τη μουστάρδα, βάζουμε και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό. Το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να μαγειρευτεί με ανοιχτό καπάκι, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου