Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μοσχαράκι γιαχνί με μελιτζάνες


Δοκίμασα μια πολύ ωραία συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και σας την προτείνω. Έχω κάνει μικρές αλλαγές που αφορούν κυρίως το λάδι και τα μπαχαρικά. Δοκιμάστε την, αξίζει πραγματικά! 

Θα χρειαστούμε:

1 κιλό μοσχάρι
4 μελιτζάνες φλάσκες
2 - 3 πατάτες
4 ώριμες τομάτες
2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά του γλυκού στέβια
5-6 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι, πιπερι, πάπρικα


Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.
Στη συνέχεια το ρίχνουμε στο τηγάνι, γυρνώντας το μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.  Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες και τις περνάμε από το μπλέντερ. Τις αδειάζουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε και τις πατάτες, τη στέβια και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το κρέας και αφήνουμε
το φαγητό να μαγειρευτεί για μια ώρα και ένα τέταρτο σε μέτρια φωτιά.  
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και αραδιάζουμε επάνω τις μελιτζάνες. Αν θέλετε μπορείτε να τις ραντίσετε με λίγο ελαιόλαδο, εγώ προτίμησα να μην το κάνω για να είναι πιο ελαφρύ το φαγητό. Τις βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Όταν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 15 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (δυστυχώς δεν είχα!). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου