Τα κλασικά τυροψωμάκια λίγο αλλαγμένα για να είναι πιο υγιεινά, ολικής άλεσης και με χαμηλότερα λιπαρά.
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
μισή κούπα καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
400 γραμμάρια φαρινάπ ολικής
1 αυγό
250 γραμμάρια φέτα χαμηλών λιπαρών λιωμένη με το πιρούνι
50 γραμμάρια ζεμύθα Ήπειρος* ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί τριμμένο, πχ ρεγγάτο
ρίγανη, πιπέρι
Χτυπάμε λίγο το αυγό με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τα τυριά και ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζονται αλάτι αλλά αν σας αρέσουν τα αλμυρά προσθέστε λίγο. Πλάθουμε μπάλες σαν μικρά μπιφτεκάκια και τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, όχι πολύ κοντά γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
*Η ζεμύθα είναι ένα πολύ σκληρό και αλμυρό τυρί που το βρίσκουμε στα σουπερ μάρκετ σε σακουλάκι. Έχει μόνο 1% λιπαρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου