Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Τάρτα με ξηρούς καρπούς, μπανάνες και φυστικοβούτυρο


Τεμπέλιασα λιγάκι αλλά σας υπόσχομαι δυναμική επιστροφή. Σήμερα θα σας δώσω τη συνταγή για ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκάκι για όσους γυμνάζονται, για τα παιδάκια σας αλλά και για εσάς που προτιμάτε τα υγιεινά γλυκά. Το τρώμε με μέτρο όμως, είναι μεν υγιεινό, αλλά έχει θερμίδες το συγκεκριμένο! Τη συνταγή τη βρήκα στο blog της Chooclolate-covered Katie και την έχω κάνει με μικρές αλλαγές. Γίνεται γρήγορα, δε θέλει ψήσιμο και δεν έχει γλουτένη. 


 Για τη βάση:
1 κούπα αμύγδαλα
1 κούπα κάσιους
2 κ σ κακάο
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κούπα χουρμάδες
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα:
3 μπανάνες
1 κουπα φυστικοβούτυρο (το Calve δεν έχει ζάχαρη)
1 κουταλιά του γλυκού άρωμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (ή 1 ελαιόλαδο)
1 κουταλιά της σούπας μέλι, ή στέβια (η παραπάνω, ανάλογα πόσο ώριμες είναι οι μπανάνες)

Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε καλά. Τα αδειάζουμε σε μια μικρούλα φόρμα (με 18 - 20 cm διάμετρο) και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι, όπως κάνουμε με τη βάση για το cheesecake. 

Παίρνουμε ξανά το μούλτι και βάζουμε τα υλικά για την κρέμα. Τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Δοκιμάζουμε κι αν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε κι άλλο μέλι ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής μας. Αδειάζουμε πάνω από τη βάση, την στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μπορούμε να το σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και αποξηραμένες μπανάνες. Εγώ χρησιμοποιώ της Sweet balance που δεν έχει ζάχαρη. Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας αρέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου