Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ψωμάκια - συννεφάκια (χωρίς υδατάνθρακες!)

Η απόλυτη λύση για όλους εμάς που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το ψωμί και παχαίνουμε εξαιτίας του! Τα ψωμάκια αυτά ονομάζονται Cloud breads, φτιάχνονται από αυγά και τυρί κρέμα και όσο κι αν φαίνεται περίεργο, όταν ψήνονται γίνονται κάπως... ψωμένια! Μην περιμένετε να φάτε κανονικό ψωμί, είναι αφράτα σαν συνεφάκια, αλλά αν τα γεμίσεις με τυρί κρέμα, τομάτα, μαρούλι, ή άλλα υλικά που σου αρέσουν, είναι νόστιμα και πάνω απ' όλα διαιτητικά! Είναι ιδανική λύση για κολατσιό ή για βραδινό χωρίς πολλούς υδατάνθρακες. Μπορούμε να τα κάνουμε και γλυκά προσθέτοντας λίγο από το γλυκαντικό που μας αρέσει. Αν τα κάνουμε μεγαλύτερα γίνονται ωραία βάση για μια ανάλαφρη πρωτεϊνική πίτσα! Είναι κατάλληλα και για τη δίαιτα Ντουκάν. Δοκιμάστε τα!

Θα χρειαστούμε:
3 ασπράδια
1 κρόκο
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 τριγωνάκια τυρί la vas qui rit light
μια πρέζα αλάτι και ό,τι μπαχαρικά μας αρέσουν

Χτυπάμε τα ασπράδια με το ξίδι μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε διαφορετικό σκεύος χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα, τον κρόκο, το μπέικιν και τα μπαχαρικά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα. Την προσθέτουμε στη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, ψεκάζουμε με ελάχιστο σπρέι λαδιού και μοιράζουμε το μείγμα με κουταλιές, δίνοντας το σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά. Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

Τα διατροφικά στοιχεία για ολόκληρη τη δόση είναι αυτά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου