Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πένες ολικής με πέστο μπρόκολου και κάσιους


Όταν βιάζεσαι να φύγεις για τη δουλειά και φωτογραφίζεις στα γρήγορα το φαγητό σου με το κινητό, είναι σχεδόν αδύνατο να βγει φωτογραφία της προκοπής! Επειδή όμως μου άρεσε πολύ και δεν θέλω να ξεχάσω τη συνταγή που έκανα, την ανεβάζω χωρίς ντροπή! Ελπίζω να μη σας αποθαρρύνει η εικόνα και δεν τη δοκιμάσετε! Η συνταγή είναι για 2-3 μερίδες, ανάλογα αν θα φάει κανονικός άνθρωπος ή Βίκινγκς όπως εμείς :P
Αν ακολουθείτε τη δίαιτα Ντουκάν πρέπει να βάλετε στο πιάτο σας 200 γραμμάρια βρασμένες πένες και να παραλείψετε τα κάσιους! Η συνταγή κάνει για την τρίτη φάση ή για τη Ντουκάν 2. 
Η Ζεμύθα Ήπειρος που γράφω στη συνταγή ειναι ένα τυρί τριμμένο, σκληρό, που το πουλάνε συσκευασμένο σε σακουλάκι στα σούπερ μάρκετ. Έχει μόνο 1% λιπαρά και το προτιμώ όταν θέλω να φτιάξω φαγητά με λιγότερα λιπαρά και θερμίδες. Μπορείτε φυσικά να βάλετε παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυρί νομίζετε ότι ταιριάζει. 

1 πακέτο πένες ολικής βρασμένες
300 γραμμάρια βρασμένο μπρόκολο
30 γραμμάρια κάσιους
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας Ζεμύθα Ήπειρος
λίγο σκόρδο σε σκόνη
λίγο αλάτι, λευκό πιπέρι

Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από τις πένες φυσικά και τα πολτοποιούμε. Επιμένουμε λίγο κουνώντας που και που το μπλέντερ για να γίνει το μείγμα μας όσο πιο ομοιογενές γίνεται. Βάζουμε τις πένες σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε και το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα λαδάκι και μερικά σπασμένα κάσιους. Πανεύκολο;

2 σχόλια:

  1. Εύκολο,νόστιμο και χορταστικό! Δεν βρήκα ζεμυθα και έβαλα Milner light. Μπράβο κορίτσι με τις ιδέες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή