Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Noodles κολοκυθιού με κοτόπουλο


 Τα noodles κολοκυθιού τα δοκίμασα πρώτη φορά κάποια στιγμή που έκανα διατροφή με περιορισμένους υδατάνθρακες. Είχα φτιάξει μακαρόνια με κιμά για τον άντρα μου και σκεφτόμουν με τι θα μπορούσα να φάω κι εγώ κιμά, για να μη μαγειρεύω ξεχωριστό φαγητό για μένα. Ευτυχώς είχα κολοκυθάκια, θυμήθηκα ότι είχα πάρει κι ένα ειδικό peeler από το σούπερ μάρκετ για να ξεφλουδίζω τις ντομάτες, που είχε κι άλλη μια κεφαλή για noodles λαχανικών, σαν αυτό εδώ (julienne peeler) και τα δοκίμασα! Ξετρελάθηκα, μου άρεσαν περισσότερο και από τα μακαρόνια! Αποφάσισα να τα φτιάχνω συχνότερα αλλά επειδή με ταλαιπώρησε λίγο αυτό το εργαλείο έψαξα να βρω κανένα spiralizer της προκοπής. Μου φάνηκαν λίγο ακριβά και κατέληξα να πάρω αυτήν εδώ την ξύστρα απο το aliexpress. Ούτε αυτή κάνει τέλεια δουλειά, όμως για 3 ευρώ που έδωσα είναι μια χαρά.
Για να μπορέσουμε λοιπόν να κάνουμε τα  noodles κολοκυθιού θα πρέπει να έχουμε ένα από αυτά τα εργαλεία, ή αρκετή υπομονή να κόψουμε με το  peeler λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια και μετά με το μαχαίρι να τα κάνουμε λωρίδες. Δοκιμάστε τα μια φορά έτσι και αν σας αρέσει το φαγητό, που θα σας αρέσει, αγοράστε ένα εργαλείο, πραγματικά αξίζει!

Υλικά για 2 μερίδες

4-5 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά χρωματιστή
1 καρότο
μισό στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (το παραλείπετε αν κάνετε δίαιτα Ντουκάν)
αλάτι, λευκό πιπέρι, λίγο σουμάκ

Κάνουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο noodles με οποιοδήποτε τρόπο μας βολεύει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά καρέ. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μπουκίτσες, βάζουμε τη μία κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ασπρίσουν τις αλατοπιπερώνουμε και όταν ψηθούν τις βγάζουμε από το τηγάνι. Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο, το απλώνουμε παντού και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα καρότα. Αλατίζουμε , ανακατεύουμε και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τα  noodles κολοκυθιού. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σουμάκ και ανακατεύουμε. Αν το τηγάνι μας έχει καπάκι το κλείνουμε και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι, ρίχνουμε μέσα τις μπουκίτσες κοτόπουλου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου