Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ

Άλλος ένας αυτοσχεδιασμός μου στέφθηκε με επιτυχία! Θέλησα να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος με κάτι πιο υγιεινό και το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατο!



Για δύο άτομα θα χρειαστούμε:

Το στήθος από ένα κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2%
μισή κούπα γάλα light
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κουταλιά της σούπας λάδι
αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε το στήθος σε φιλέτα, λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το βάζουμε να κάψει και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Μόλις το φιλέτο γίνει από τη μία πλευρά το γυρίζουμε, ρίχνουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα και το κάρυ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και να γίνει σαν κρέμα. Όταν γίνει το κοτόπουλο και απο την άλλη πλευρά, το γυρνάμε, το αλατίζουμε και ρίχνουμε το μίγμα του γιαουρτιού φροντίζοντας να πάει παντού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά λίγο ακόμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά στη φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου