Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Μύδια αχνιστά light



1 κιλό μύδια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο περασμένο από την πρέσα
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Βάζουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το μπαλσάμικο με το κρασί και όταν το κρεμμύδι πάρει χρυσαφί χρώμα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Περιμένουμε να αρχίσει να βράζει το υγρό και μετά προσθέτουμε τα μύδια. Ρίχνουμε το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλατοπιερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι.

1 σχόλιο: