Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Λεμονάτος μπακαλιάρος με πατάτες στην κατσαρόλα


Τόσο απλό, αλλά τόσο νόστιμο φαγητό! Το αγαπημένο του καλού μου! Τη συνταγή τη βρήκα εδώ, αλλά εγώ την κάνω με κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου, αντί για παστό. 

Για δύο μερίδες θα χρειαστούμε:

1 συσκευασία κατεψυγμένα φιλέτα μπακαλιάρου
5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε λίγο, να σοταριστούν και αυτές. Από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου με τη σειρά, τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τις πατάτες. Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. Μετά περιχύνουμε με το χυμό λεμόνι, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και αφήνουμε να μαγειρευτεί άλλα 5 λεπτά, μέχρι να πήξει το ζουμάκι. 

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Πραγματικά, όταν το έφτιαξα πρώτη φορά δεν πίστευα ότι είχε τέτοια γεύση ένα τόσο απλό φαγητό!

      Διαγραφή