Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Βακαλάος ρολό φιλέτο στην ψηστιέρα


Έχω πάντα βακαλάο ρολό φιλέτο στην κατάψυξη γιατί μου λύνει τα χέρια όταν δεν έχω προλάβει να ψωνίσω αλλά και γιατί γίνεται πολύ γρήγορα, εύκολα και αποτελεί ένα υγιεινό γεύμα.

Για 3-4 μερίδες χρειαζόμαστε:

1 συσκευασία βακαλάο ρολό φιλέτο 800 γραμμάρια
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμά
ξύσμα λεμονιού

Βάζουμε ένα τηγάνι-ψηστιέρα (ή και αντικολλητικό) στο μάτι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι και τις αλείφουμε με χαρτί κουζίνας. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε, σε μέτρια φωτιά πάντα. Όταν τα γυρίσουμε τα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και το ξύσμα αλλά και ό,τι άλλα μπαχαρικά μας αρέσουν. Τα γυρνάμε λίγες φορές να μη μας αρπάξουν και σε καμια 10αρια λεπτά είναι έτοιμα. Αν θέλουμε σερβίρουμε με ρύζι, το οποίο βάζουμε να γίνει ταυτόχρονα με το ψάρι μας. Φαγάκι τσακ μπαμ, σε 10 λεπτάκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου