Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ντόνατς κανέλας χωρίς ζαχαρη, με 3% λιπαρά


Στη συνταγή αυτή κατέληξα μετά από πειραματισμό για μπισκότα, τα οποία βγήκαν νοστιμότατα, αλλά δεν ήταν μπισκότα! Ήταν πολύ μαλακά και αφράτα. Έτσι μου είσαστε, είπα, θα σας κανονίσω, θα σας κάνω σούπερ ντούπερ λάιτ ντόνατς! Έψαξα λοιπόν, βρήκα τα φορμάκια μου και τα έφτιαξα. Άρεσαν σε όλους πάρα πολύ και άρχισαν οι παραγγελίες, ο ένας θέλει να τα ξανακάνω με γλάσο, ο άλλος με μέλι, ο άλλος γεμιστά με σοκολάτα. Δε θα τους χαλάσω το χατήρι, αλλά προς το παρόν θα σας δώσω την πιο ελαφριά τους εκδοχή.

Αν δεν έχετε φορμάκια για ντόνατς μη σκάτε, βάλτε τα σε φορμάκια σιλικόνης για μάφινς. Μια χαρά θα βγουν κι εκεί και δεν θα χρειαστούν και λάδωμα για να μην κολλήσουν.

Υλικά για 12 ντόνατς:

3 ασπράδια από μεγάλα αυγά
1 κούπα αλεσμένη βρώμη
1 κούπα φαρινάπ ολικής
4 κουταλιές της σούπας στέβια
1 κούπα γιαούρτι total 2%
1 κούπα Νουνού light
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Λαδώνουμε πολύ καλά καλά τα φορμάκια (και στο κέντρο!) και μοιράζουμε το μείγμα έχοντας υπόψη ότι θα διπλασιαστούν σε όγκο, άρα φροντίζουμε να μην τα παραγεμίσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα και περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεφορμάρουμε. 

Αν παρόλο το λάδωμα σας κολλήσουν λίγο, προσπαθήσετε να τα ξεκολλήσετε με μια σπάτουλα σιλικόνης, σιγά σιγά και με υπομονή. Όχι με μαχαίρι, θα καταστρέψετε τη φόρμα! 

2 σχόλια: