Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Σοκομπανανογλυκάκι!


Τη σημερινή συνταγή την αφιερώνω στο φίλο μου τον Παναγιώτη, που ενώ ξέρω ότι δεν τρώει ζάχαρη, δεν μου είχε κόψει ως τώρα να του δείξω το μπλογκ μου! Καλώς όρισες φίλε μου, ελπίζω να σε γλυκάνω!

Πανεύκολο και πανάλαφρο γλυκό το σημερινό. Δεν θα πω πολλά, περνάω στα υλικά:

1 μεγάλη ώριμη μπανάνα ή 1,5 κανονική
5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι total 2%
1 κουταλιά του γλυκού κακάο
1 κουταλιά του γλυκού στέβια
4 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

Προαιρετικά, ξηρούς καρπους και σιρόπι σοκολάτας sweet balance για το γαρνίρισμα.

Βάζω τα μπισκότα μαζί με το λάδι καρύδας στο μούλτι και τα τρίβω. Μοιράζω το μισό από το τριμμένο μπισκότο σε 2 κούπες ή μπολάκια και φυλάω το υπόλοιπο σε ένα άλλο μπολ.  Βάζω το μούλτι τις μπανάνες, το γιαούρτι τη στέβια και το κακάο και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν κρέμα. Βάζω κρέμα και στις δύο κούπες, μετά ξανά μπισκότο και μετά πάλι κρέμα. Γαρνίρω με σιρόπι σοκολάτας, τριμμένη κουβερτούρα ή ξηρούς καρπούς. Θα ταίριαζε ωραία το φουντούκι, αλλά δεν είχα κι έτσι έβαλα καρύδι. Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον και μετά το τρώμε χωρίς τύψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου