Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Παγωτοσοκολατάκια έκπληξη!

 

Η ανιψιά μου έχει αδυναμία στο παγωτό. Μόλις δει ψυγείο παγωτών ξετρελαίνεται και φωνάζει "Ποπό! Ποπό!" Χαχαχαχα.! Διαλέγει πάντα το παιδικό κυπελλάκι με το παιχνίδι, ή τα παγωτοσοκολατάκια. Οι γονείς της είναι υπέρ της υγιεινής διατροφής και προσπαθούν να μην την κακομαθαίνουν με λιχουδιές, αλλά δεν είναι εύκολο να αρνηθείς σε ένα μικρό παιδί ένα παγωτάκι! Σήμερα την πρόσεχα εγώ και μου ζήτησε πάλι "ποπό". Της απάντησα πως θα φτιάξουμε δικό μας, καλύτερο! Την έβαλα λοιπόν σε ένα σκαμπό δίπλα στον πάγκο της κουζίνας και αποφάσισα να φτιάξω κάτι που είχε πάρει το μάτι μου στο pinterest. Σοκολατένιες μπουκίτσες με παγωμένη μπανάνα. Έτσι περάσαμε την ώρα μας δημιουργικά και κάναμε και μια υγιεινή λιχουδιά! Όσοι έχετε δοκιμάσει το μπανανοπαγωτό, ξέρετε ήδη ότι η μπανάνα τρώγεται πολύ ευχάριστα παγωμένη. Ώρα λοιπόν να τη δοκιμάσετε σε κάτι νέο κι εύκολο!

Θα χρειαστούμε:
 
3 μπανάνες λίγο ώριμες
200 γραμμάρια κουβερτούρα ή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (αν τα φτιάχνουμε για ενήλικες)
ξηρούς καρπούς, καρύδα, κουφετάκια, ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι ταιριάζει για γαρνίρισμα!

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Καλύτερα να το κάνουμε σε δόσεις για να παραμένει ρευστή, αλλά και γιατί η υγρασία της μπανάνας καθώς τη βουτάμε στη σοκολάτα, αλλοιώνει λίγο την υφή της. Κόβουμε τη μία μπανάνα σε ροδέλες με πάχος λίιιιγο λιγότερο από 1 εκατοστό. Δεν τις κόβουμε όλες από την αρχή για να μη μας μαυρίσουν. Βουτάμε την κάθε ροδέλα μέσα στη σοκολάτα, τη βγάζουμε με ένα πιρούνι και την τινάζουμε απαλά, να τρέξει όσο περισσότερη σοκολάτα γίνεται πίσω στο μπολ. Έτσι θα έχει λιγότερες θερμίδες το παγωτοσοκολατάκι μας! Το ακουμπάμε σε ένα ταψάκι, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Συνεχίζουμε μέχρι να βουτήξουμε όλη τη μπανάνα στη σοκολάτα. Όταν τελειώσουμε πασπαλίζουμε αν θέλουμε το κάθε σοκολατάκι με ινδοκάρυδο, ξηρούς καρπούς, ή λίγα χρωματιστά καραμελάκια για να αρέσουν στα παιδάκια. Δε βάζουμε πολλά όμως γιατί είναι σκέτη ζάχαρη και ο σκοπός είναι να την περιορίσουμε. Στη συνέχεια λιώνουμε ξανά σοκολάτα, κόβουμε την επόμενη μπανάνα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Όταν τελειώσουμε βάζουμε τα παγωτοσοκολατάκια με το ταψάκι στην κατάψυξη να παγώσουν. Μετά τα μεταφέρουμε σε δοχείο που κλείνει και τα διατηρούμε στην κατάψυξη. Αν περισσέψει σοκολάτα, τη ρίχνουμε με το κουτάλι στη λαδόκολλα και κάνουμε λίγα σκέτα σοκολατάκια.

Μου βγήκαν 42 κομμάτια. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, οι τρεις μπανάνες έχουν 360 θερμίδες, συν 1000 η σοκολάτα, μας κάνουν 1360:42= 33 θερμίδες περίπου το κάθε παγωτοσοκολατάκι (χωρίς το γαρνίρισμα). Καλά δεν είναι για την απογευματινή λιγούρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου