Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ζελέ από φρέσκες φράουλες με πράσινο τσάι


Οι φράουλες στο ψυγείο άρχισαν να μαραίνονται και λυπήθηκα να τις αφήσω να πάνε χαμένες. Μπορεί να μην ήταν πια λιμπιστερές, αλλά σκέφτηκα πως αν τις πολτοποιήσω πριν τις χρησιμοποιήσω, θα εκμεταλλευτώ την ωραία γεύση τους.   Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω ένα αληθινό ζελέ φράουλας, νόστιμο και υγιεινό. Και για να το κάνω και αδυνατιστικό, πρόσθεσα και λίγο πράσινο τσάι!

250 γραμμάρια πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες
6 μικρά φύλλα ζελατίνης (10 γραμμάρια)
150 ml βραστό νερό
2 κουταλιές της σούπας στέβια (ή μέλι)
1 φακελάκι πράσινο τσάι

Σε ένα μπολάκι με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Βάζουμε το φακελάκι με το τσάι στο βραστό νερό για 5 λεπτά. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Όταν μαλακώσουν οι ζελατίνες, τις στραγγίζουμε από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό τσάι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το μείγμα στις πολτοποιημένες φράουλες, ανακατεύουμε και αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια. Δοκιμάζουμε για να τσεκάρουμε μήπως θέλει παραπάνω γλυκαντικό. Αν οι φράουλες είναι λίγο ξινές, πολύ πιθανό να χρειαστεί. Μοιράζουμε σε μπολ ή σε φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν. Για να ξεφορμάρονται πιο εύκολα, ρίχνω στο κάθε φορμάκι 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο και τις απλώνω καλά. Αν ξέρετε κανένα άλλο καλό και γρήγορο κόλπο, πείτε το μου! Αυτά με το ζεστό νερό κτλ βαριέμαι λίγο να τα κάνω :D

2 σχόλια:

  1. Τα φορμάκια απο σιλικονη δεν χρειάζονται τπτ! Αλλά αν δεν έχεις βάζεις στο φορμάκι ζελατινή (αυτή που τυλίγεις τα σάντουιτς) και οταν το ξεφορμάρεις είναι πανεύκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ φοβάμαι λίγο να φέρω σε επαφή ζεστό τρόφιμο με τη μεμβράνη, αλλά ευτυχώς δεν είναι όλος ο κόσμος υποχόνδριος σαν κι εμένα, οπότε μπορεί να φανεί σε πολλούς χρήσιμη η συμβουλή σου! :D Ευχαριστούμε!

      Διαγραφή