Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Σαλάτα ζυμαρικών με σπανάκι και φέτα


Δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα που αντικαθιστά άνετα γεύμα. Μπορείτε να την κάνετε και με ανθότυρο, αλλά με φέτα είναι πιο νόστιμη για μένα. Αν την φτιάξετε για κυρίως πιάτο, βγαίνουν 2 πολύ μεγάλες μερίδες ή 3 μικρές με την παρακάτω δοσολογία: 

250 γραμμάρια βίδες ολικής
100 γραμμάρια σπανάκι baby
100 γραμμάρια φέτα χαμηλών λιπαρών
5-6 λιαστές τομάτες
1 κρεμμύδι

Για τη σος: 
χυμό από μισό λεμόνι, συν το ξύσμα του
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο θυμάρι  (ή ρίγανη)
λίγο σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό. Ξεπλένουμε το σπανάκι και κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε και τις λιαστές τομάτες σε μικρότερα κομμάτια και τρίβουμε τη φέτα. Όταν βράσουν οι βίδες, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Τις στραγγίζουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος. Ανακινούμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου