Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Μακαρόνια με γαρίδες σε κόκκινη σάλτσα

Σήμερα έπρεπε να μαγειρέψω κάτι γρήγορα πριν πάω στη δουλειά και δεν είχα χρόνο να πάω στο σούπερ μάρκετ. Ευτυχώς στην κατάψυξη είχα ένα σακουλάκι καθαρισμένες γαρίδες. Έτσι,μου ήρθε η ιδέα να κάνω μια μακαρονάδα με γαρίδες, η οποία τελικά βγήκε πολύ νόστιμη.

Για δυο μερίδες θα χρειαστούμε:

300 γραμμάρια μακαρόνια
500 γραμμάρια γαρίδες baby καθαρισμένες
μία γλυκιά (πορτοκαλί) πιπεριά
μια κούπα τομάτα στον τρίφτη
μια κούπα νερό από αυτό που βράζουν τα μακαρόνια
1 κρεμμύδι
1 σφηνάκι ούζο
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
αλάτι, πιπέρι
λίγο δενδρολίβανο και λίγο κουρκουμά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα με λίγο αλάτι και όταν βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και πριν τα σουρώσουμε κρατάμε μια κούπα από το νερό που έβραζαν. Ξεπλένουμε τις γαρίδες και τις ελέγχουμε μία μία μήπως έχουν μείνει κομματάκια από το κέλυφος, ή αυτό το μαύρο εντεράκι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε και την πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια και 2-3 λεπτά αργότερα ρίχνουμε και τις γαρίδες στο τηγάνι. Όταν αρχίσουν να "μαζεύουν" περιχύνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα, την κέτσαπ, το νερό από τα μακαρόνια και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Αυτό ήταν, εύκολο, γρήγορο, νόστιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου