Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Τηγανιτό "ρύζι" από κουνουπίδι

Αυτή η συνταγή είναι πιθανό να σας αρέσει ακόμα κι αν δε σας αρέσει το κουνουπίδι και νομίζω ότι έτσι είναι εύκολο να πείσετε και τα πιτσιρίκια σας να το φάνε και να επωφεληθούν από τις βιταμίνες του. Έχει πολύ λίγες θερμίδες (23 θερμίδες τα 100 γραμμάρια) και είναι ο,τι καλύτερο για να χορτάσει όποιος κάνει δίαιτα, ή για να αντικαταστήσει το ρύζι στο πιάτο του κάποιος που είναι διαβητικός. 
Η συνταγή αυτή είναι κατάλληλη και για τη δίαιτα Dukan, απλά θα πρέπει όταν τηγανίζετε τα λαχανικά να περιοριστείτε σε λίγες σταγόνες λάδι με τις οποίες θα αλείψετε τον πάτο του τηγανιού. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, το καρότο είναι περιορισμένο στη συγκεκριμένη δίαιτα λόγω αμύλου και δεν πρέπει να ξεπερνάει κάποιος τα 100 γραμμάρια την εβδομάδα.
Όσοι αθλείστε μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα ασπράδια στο φαγητό.

1 μέτριο κουνουπίδι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πορτοκαλί πιπεριά
2 πράσινες πιπεριές
5-6 μανιτάρια
2 αυγά
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
1/2 κουταλάκι σουμάκ
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
λίγο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, το πλένουμε και το βάζουμε σε ένα κατσαρόλι με νερό να το σκεπάζει. Το αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και το βάζουμε σε σουρωτήρι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και  το κρεμμυδάκι, τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο, κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τις πιπεριές τετραγωνάκια. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί λίγο προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα αφήνουμε να μαραθούν και αυτά και σπάμε από πάνω τα δύο αυγά. "Σπάμε" τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα να πάει το αυγό παντού και να ψηθεί μαζί με κομματάκια λαχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου