Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Νηστίσιμη σος με ταχίνι και κρεμμύδι

Οι σος στην περίοδο της νηστείας είναι ένα θέμα. Δε σας κρύβω ότι έχω κάνει αρκετές απόπειρες να φτιάξω στο παρελθόν αλλά όχι με μεγάλη επιτυχία. Αυτή η τελευταία δοκιμή όμως ήταν αρκετά νόστιμη, οπότε την ανεβάζω για να τη δοκιμάσει όποιος ενδιαφέρεται, αλλά και για να μην την ξεχάσω! Είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να κάνετε πολλές μετατροπές, να αφαιρέσετε κάποιο υλικό ή να προσθέσετε κάτι άλλο που πιστεύετε ότι ταιριάζει. Αν κάνετε κάποια νόστιμη παραλλαγή να την πείτε και σε μένα! Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά του γλυκού σιρόπι σφενδάμου 
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
χυμό απο μισό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα βραστό νερό
αλάτι, πιπέρι
μισό κουταλάκι κουρκουμά 
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σοτάρω με το ελαιόλαδο, σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτω το βραστό νερό, το κορν φλάουρ διαλυμένο σε ελάχιστο κρύο νεράκι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω μέχρι να πήξει η σος, δοκιμάζω για να ελέγξω αν χρειάζεται να προσθέσω κάτι ακόμα ώστε να πετύχω ακριβώς τη γεύση που θέλω και σερβίρω. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη σος λίγο ακόμα ωμό ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου