Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μπιφτέκια με βρώμη και μπρόκολο με σως φέτας light


Η συνταγή αυτή είναι ό,τι πιο νόστιμο έχω δοκιμάσει σε μπιφτέκι! Μαλακό, ζουμερό, φανταστικό! Να είναι καλά  η κοπέλα που την δημοσίευσε εδώ και την είδα!Εγώ δεν προσθέτω καθόλου λάδι, δε χρειάζεται κατά τη γνώμη μου, είναι περιττές θερμίδες.

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
2 τομάτες  στον τρίφτη, ή μια κονσέρβα τοματάκι ψιλοκομμένο περασμένο από μούλτι
8 κ. σούπας νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
3 κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
λίγη ρίγανη (αν έχουμε φρέσκια την προτιμάμε)
2 κ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τα μπιφτέκια, μεγάλα γιατί μαζεύουν αρκετά στο ψήσιμο. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Στα 20 λεπτά περίπου τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.

Η σος φέτας είναι προϊόν δικού μου πειραματισμού. Θα χρειαστούμε:

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2%
1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα  light
1 κομματάκι σε μέγεθος σπιρτόκουτου, φέτα light
2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ελαφρύ
λίγο μαιντανό
αλάτι

Λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με βραστό μπρόκολο ή με ό,τι άλλο μας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου