Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Χαρούμενοι γίγαντες!


Μιας και έρχεται η Καθαρή Δευτέρα είπα να σας ανεβάσω τη συνταγή μου για χαρούμενους, πολύχρωμους, ανοιξιάτικους γίγαντες! Είναι πάρα πολύ νόστιμοι και ελπίζω να τους δοκιμάσετε. Τους τρώω ακόμα κι εγώ που δεν είμαι λάτρης των οσπρίων. Θα χρειαστούμε:
Μισό κιλό φασόλια γίγαντες
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μια πράσινη μια κίτρινη και μία κόκκινη πιπεριά
2 κρεμμύδια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο καρότο
2-3 κλωναράκια σέλινο
5-6 κλωναράκια μαϊντανό
250 γραμμάρια τομάτα στο μπλέντερ ή pummaro
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σκόνη


Βάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ σε νερό με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν τόσο ώστε να τρώγονται. Σε ένα ταψί βάζουμε τις πιπεριές κομμένες σε καρέ, τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το καρότο τριμμένο, μαζί με το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τομάτα, τον πελτέ και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα μαζί με λίγο αλατοπίπερο και το τζίντζερ. Όταν βράσουν οι γίγαντες τους σουρώνουμε, τους βάζουμε στο ταψί, προσθέτουμε και την τομάτα με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Εύκολο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου