Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αρακάς με γλυκοπατάτες (όχι και τόσο) λαδερός


Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γι' αυτό προσπαθώ να τις εντάξω στη διατροφή μας και συχνά να αντικαθιστώ με αυτές τις πατάτες. Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω αρακά και για πρώτη φορά να τον δοκιμάσω με αυτόν τον τρόπο. Αυτό ήταν, η απόφαση ομόφωνη, ο αρακάς καθιερώνεται πλέον με γλυκοπατάτες! 

Για 3 μερίδες θέλουμε: 

1 σακουλάκι αρακά κατεψυγμένο (450 γραμμάρια)
1 γλυκοπατάτα (περίπου 400 γραμμάρια)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μικρές φέτες
μισό σφηνάκι ούζο
μια ώριμη τομάτα στον τρίφτη, ή 200 γραμμάρια συσκευασμένη, τριμμένη τομάτα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο άνηθο
αλάτι, πιπέρι
1 μεγάλο ποτήρι νερό, και όσο χρειαστεί για συμπλήρωμα
λίγο μπούκοβο, αν σας αρέσουν τα καυτερά

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Μετά ρίχνουμε τα καρότα και τον αρακά και τα ανακατεύουμε να σοταριστούν λίγο. Περιχύνουμε με το ούζο, περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί και στη συνέχεια ρίχνουμε την τομάτα, το νερό, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μισή περίπου ώρα. Ελέγχουμε να το φαγητό έχει νεράκι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε. Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε  μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να βράσουν και αυτές και είναι έτοιμο. Καλή όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου