Κάπου πήρε το αυτί μου (ή το μάτι μου, δε θυμάμαι) ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις χταποδάκια κονσέρβα (τις κλασικές τις πλακέ κονσέρβες, μοσχοχτάποδο κτλ) σε σάλτσες για μακαρόνια και είπα να δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, οπότε σας συνιστώ να το δοκιμάσετε τώρα που έρχεται και η νηστεία.
Υλικά για 2 άτομα:
2 κονσέρβες χταπόδάκι, σε λάδι ή σαλτσα
μισό πακέτο μακαρόνια ολικής
3/4 από ένα πουμαρό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι
μισό σφηνάκι ούζο
1 ποτήρι νερό
μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
αλατι, πιπέρι, ρίγανη
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο απο τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τα χταποδάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν κι αυτά. Μετά ρίχνουμε το ούζο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε για 15 περίπου λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσουν όλα μαζί και τα σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου