Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Πίτσα... πορτομπέλο!


Μόλις είδα τα μανιτάρια πορτομπέλο στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ θυμήθηκα μια φωτογραφία που είχα δει στο pinterest για υγιεινή πίτσα. Όπως καταλαβαίνετε μπήκαν αμέσως στο καλάθι μου και πριν λίγο αυτοσχεδίασα. Το αποτέλεσμα? Φοβερή γεύση πίτσας χωρίς τις θερμίδες!

Υλικά για 2 άτομα:

1 πακέτο μανιτάρια πορτομπέλο 
12 κουταλιές της σούπας τριμμένο κίτρινο τυρί με 10%λιπαρά (fina, adoro light κτλ)
μισή κούπα τοματοπολτό
1 κουταλιά της σούπας ξίδι βαλσάμικο
μισή κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη η γλυκαντικό
5 φέτες γαλοπούλα
1 πιπεριά  σε φέτες
5-6 τοματίνια σε φέτες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
προαιρετικά λίγο αποξηραμένο τσίλι

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια εξωτερικά με λίγο χαρτί κουζίνας, κόβουμε τα κοτσάνια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό τους (έτσι). Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, με την εξωτερική τους πλευρά από κάτω και τα αλατίζουμε. Ανακατεύουμε το βαλσάμικο και τη ζάχαρη με τον τοματοπολτό και βάζουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας μέσα στα μανιτάρια, ανάλογά το μέγεθός τους. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κομματάκια και τη μοιράζουμε στα μανιτάρια. Συνεχίζουμε με το τυρί και από πάνω βάζουμε τις πιπεριές και τα τοματίνια. Τέλος, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το τσίλι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

1 σχόλιο: