Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Σπανακόρυζο με ρύζι basmati


Η μαμά μου πάντα έκανε το σπανακόρυζο με τομάτα. Παρόλο που είναι καταπληκτική μαγείρισσα, ποτέ δεν κατάφερε να με κάνει να το φάω με ευχαρίστηση. Μέχρι που πριν από κάποια χρόνια δοκίμασα το σπανακόρυζο της πεθεράς μου στην Κρήτη. Δεν έβαζε ντομάτα και ήταν φανταστικό! Τη ρώτησα πως το κάνει και σημείωσα τη συνταγή. Δυο αλλαγές έκανα μόνο, πρόσθεσα καυκαλήθρες και χρησιμοποίησα ρύζι μπασμάτι. Αυτό ήταν, καθιερώθηκε! Δείτε πως το φτιάχνω τα τελευταία χρόνια και δοκιμάστε το κάποια στιγμή, πιστεύω ότι θα σας αρέσει! 

1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή και κατεψυγμένο
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 μεγάλο κρεμμύδι 
2 κούπες ρύζι basmati
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
λίγο άνηθο
αλάτι, πιπέρι και κύμινο 


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Όταν μαραθεί προσθέτουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε κι άλλο βραστό νερό, υπολογίζοντας πως το ρύζι που προσθέσαμε χρειάζεται 4 κούπες, οπότε βλέπουμε πόσο έχει η κατσαρόλα και ανάλογα πόσο ζουμερό θέλουμε το φαγάκι μας, προσθέτουμε. Αφήνουμε άλλα 15 λεπτά την κατσαρόλα στη φωτιά και είναι έτοιμο! Γρήγορο, εύκολο, πεντανόστιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου