Μπορεί να μοιάζει με γιγαντιαίο κουλούρι όμως είναι κέικ! Δεν γίνεται αφράτο, γίνεται πιο σφιχτό, αλλά είναι νόστιμο και χορταστικό. Δεν πρόλαβα να κάνω πιο... καλλιτεχνική φωτογράφιση γιατί είχα κόσμο σπίτι και μόλις το έβγαλα από το φούρνο το φάγαμε!
Υλικά:
3 κούπες φαρινάπ ολικής άλεσης
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2/3 κούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
3 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κούπα σόδα αναψυκτικό
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Γίνεται και χωρίς μίξερ αλλά με διευκολύνει, οπότε το προτιμώ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μίγμα (είναι κάπως κολλώδες, μην το φοβηθείτε). Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια ώρα.
Τη συνταγή την πήρα από εδώ και έκανα τις αλλαγές στο αλεύρι και τη ζάχαρη. Η κανονική συνταγή είναι επίσης πάρα πολύ ωραία, ειδικά αν βάλετε και το γλάσσο.
3 κούπες φαρινάπ ολικής άλεσης
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2/3 κούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
3 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κούπα σόδα αναψυκτικό
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Γίνεται και χωρίς μίξερ αλλά με διευκολύνει, οπότε το προτιμώ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μίγμα (είναι κάπως κολλώδες, μην το φοβηθείτε). Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια ώρα.
Τη συνταγή την πήρα από εδώ και έκανα τις αλλαγές στο αλεύρι και τη ζάχαρη. Η κανονική συνταγή είναι επίσης πάρα πολύ ωραία, ειδικά αν βάλετε και το γλάσσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου