Υλικά για 2 άτομα:
6 τορτίγιες ολικής άλεσης μικρές , ή 4 μεγάλες
1 στήθος απο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες του ενός εκατοστού
2 πιπεριές Φλωρίνης και
1 πιπεριά πράσινη σε λεπτές φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισή κούπα καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και κύμινο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει, βάζουμε το κοτόπουλο (χωρίς λάδι). Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά το γυρίζουμε και του ρίχνουμε αλάτι, πάπρικα και ρίγανη.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γιαούρτι, αλάτι, πάπρικα, πιπέρι και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και ανάλογα το γούστο μας, προσθέτουμε μπαχαρικά ή αλάτι.
Όταν ψηθεί το κοτόπουλο το βγάζουμε από το τηγάνι, βάζουμε το λάδι και τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κύμινο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθούν.
Βάζουμε τις τορτίγιες στο φούρνο και μόλις ζεσταθούν τις γεμίζουμε. Βάζουμε μια κουταλιά από τη σως γιαουρτιού στη μισή πλευρά, την απλώνουμε, βάζουμε τα λαχανικά, από πάνω το κοτόπουλο και διπλώνουμε στη μέση.
Προτίμησα να βάλω σως γιαουρτιού αντί για γουακαμόλε και τυρί τσένταρ, για να μειώσω τις θερμίδες.
Πολύ νόστιμο φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι είναι! Φτιάξτο και θα δεις! :D
ΑπάντησηΔιαγραφή