Εδώ και καιρό σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τις γλυκοπατάτες σε μια γλυκόξινη συνταγή και χθες μου ήρθε η ιδέα να το κάνω με μια πατατοσαλάτα. Βγήκε πολύ νόστιμη. Δείτε πως την έκανα:
Υλικά:
1/2 κιλό γλυκοπτάτα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη από βάζο
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με 3% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 0% λιπαρά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
Κόβουμε την γλυκοπατάτα σε κύβους και τη βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Τη σουρώνουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την αδειάζουμεμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δοκιμάζουμε αν μας αρέσει η γεύση, πχ αν θέλει λίγο παραπάνω αλάτι ή ξίδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου