Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου με βρώμη και κότατζ



1 κιλό κολοκυθάκια
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κομματάκι τζιντζερ τριμμένο (1 εκατοστό περίπου)
4 κουταλιές της σουπας βρώμη
2 κουταλιές της σουπας ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας φαριναπ ολικής άλεσης
4 κουταλιές της σούπας τυρί κότατζ
2 αυγά
λίγο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πιάνουμε χουφτες απο τα κολοκυθάκια, τα στίβουμε καλά και τα ρίχνουμε κι αυτά στη λεκάνη. Τα ζυμώνουμε, πλάθουμε τους κεφτεδες (εγώ τελικά μάλλον μπιφτέκια τα έκανα!) και τα βάζουμε σε ταψάκι με ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμους για μισή ώρα με 40 λεπτά. 10 λεπτά πριν τους βγάλουμε τους γυρνάμε να πάρουν χρώμα και απο την άλλη πλευρά, προσεκτικά, με μια σπάτουλα. Αυτός είναι και ο λόγος που βάζουμε λάδι στην λαδόκολλα. Αν δε βάλουμε κολλάνε λίγο. Αν  θέλουμε. περισσότερη γεύση και δεν μας πειράζει να αυξήσουμε λίγο τα λιπαρά, μπορουμε αντί για κότατζ να βάλουμε φέτα με μειωμένα λιπαρά. 

Για το σούπερ light τζατζίκι (σήμερα το έκανα με γιαούρτι 0%) δες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου