Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Σπαράγγια με τοματίνια στο τηγάνι


Η συνταγή είναι του Τζέιμι Όλιβερ, την είχα δει στην τηλεόραση και τη σημείωσα στα γρήγορα, πρίν απο πολύ καιρό. Όταν είδα σπαράγγια στο σουπερ μάρκετ τη θυμήθηκα κι έτσι τα πήρα και τα δοκίμασα. Δεν ειχα ξαναφάει και ξετρελάθηκα! Όταν διάβασα και για τη διατροφική τους αξία τα λάτρεψα! Θα φάμε πολύ σπαράγγι απο δω και πέρα, όπως καταλαβαίνετε! 
Τα υλικά είναι κατά προσέγγιση, όπως έβλεπα τον Τζέιμι να τα προσθέτει τα έγραφα, δεν βγάζει κάρτες υλικών στις εκπομπές του.

1 ματσάκι σπαράγγια
15 τοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα τοματίνια. Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε τς άκρες τους ως εξής: Τα λυγίζουμε με τα δυό μας χέρια μέχρι να σπάσουν. Κρατάμε τις κορφούλες (ο Ολιβερ λέει οτι το πίσω μέρος το κρατάει για σούπες) και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρϊχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και το δενδρολίβανο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, Εγώ τα σκέπασα κιόλας. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συχνά με σπάτουλα ή απλά κουνώντας το τηγάνι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου