Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Συκωτάκια φούρνου


1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου, ανάμικτα με στομάχια και καρδιές
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο*
κουταλιές της σούπας μουστάρδα
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο και τζίντζερ σε σκόνη
λεμόνι 
 Αφαιρούμε το λίπος από τα συκωτάκια και τα πλένουμε με νερό στο οποίο έχουμε βάλει λίγο ξύδι. Ξεχωρίζουμε τα στομάχια και τα ρίχνουμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει για να μαλακώσουν. Μετά τα μεταφέρουμε όλα μαζί, στομάχια καρδιές και συκωτάκια, σε ένα πυρέξ, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το λάδι, αλάτι και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα υλικά μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Σε αυτό το σημείο αν έχουν βγάλει πολλά υγρά, μπορούμε να τα αδειάσουμε προσεκτικά. Στη συνέχεια τα ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στο αερογκρίλ. Σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι. 

Η σος περιέχει γιαούρτι, μουστάρδα και ψιλοκομμένες πίκλες, την έκανα "με το μάτι"!

*Αν κάνετε τη δίαιτα Ντουκάν παραλείψτε το ελαιόλαδο και υπολογίστε ότι τα 30 ml κρασί είναι ένα ανεκτό στη δίαιτα αυτή.

3 σχόλια: