Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Tacos με κοτόπουλο


Μου είπε ο άντρας μου σήμερα ότι του έχει λείψει το μεξικάνικο. Σκέφτηκα λοιπόν πως μέχρι να έρθει ο Αύγουστος που θα πάμε στο Ηράκλειο Κρήτης και θα επισκεφτούμε το αγαπημένο μας μεξικάνικο εστιατόριο, μπορώ να φτιάξω κι εγώ μια  light  εκδοχή των  tacos. Ευτυχώς είχα ένα κουτί πιτούλες στο ντουλάπι (πουλάει ο Βασιλόπουλος), λαχανικά υπάρχουν πάντα στο σπίτι και είχα προγραμματίσει κοτόπουλο για μεσημεριανό, οπότε όλα καλά! Δεν έβαλα τυρί στα  tacos μου γιατί οι πιτούλες είναι ήδη λιπαρές και δεν θέλησα να τις φορτώσω κι άλλο. 
Λοιπόν, για 6 tacos χρειάστηκα περίπου:

1 στήθος κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο, στη σχάρα
1 πιπεριά χρωματιστή
1 μικρό κρεμμύδι
καλαμπόκι από κονσέρβα
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, τριμμένο τσίλι ή πάπρικα

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους, ψιλοκόβουμε το  κρεμμύδι και το μαϊντανό, κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πασπαλίζουμε με αλάτι και τα μπαχαρικά και γεμίζουμε τις πίτες. Απλό έτσι?  :D

Σέρβιρα με ρύζι μπασμάτι, βρασμένο με κουρκουμά. Το έβαλα μέσα σε μια πιπεριά που πρώτα  την έκοψα στη μέση και την έβαλα να ψηθεί για 20 λεπτά μαζί με το κοτόπουλο. Είχα και μια καυτερή κόκκινη σάλτσα που ταίριαζε ωραία. Αν δεν έχετε σάλτσα, λίγο ταμπάσκο μέσα σε λίγη κέτσαπ θα κάνουν τη δουλειά τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου