1 κιλό στήθος γαλοπούλας
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
4 πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
4-5 κρεμμύδια
1 βαζάκι baby corn
1/2 κούπα λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμάς, τριμμένο τσίλι
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε μεγάλο ταψί. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα προσθέτουμε ολόκληρα. Μετά τα κρεμμύδια, τα οποία τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλα. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα. Καθαρίζουμε και τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στραγγίζουμε το baby corn από τα υγρά του βάζου και τα προσθέτουμε στο ταψί. Στην κούπα με το κρασί βάζουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τα λαχανικά και τη γαλοπούλα. Τέλος προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο. Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο αφαιρούμε τη λαδόκολλα για να πάρει λίγο χρώμα. Σε περίπτωση που οι πατάτες θέλουν κι άλλο ψήσιμο, βγάζουμε το κρέας για να μη στεγνώσει και τις αφήνουμε λίγο ακόμα μαζί με τα λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου