Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Κόκκινα μήλα με ρόδι και καρύδια


Κυκλοφορούν διάφορες συνταγές για κόκκινα μήλα σε ελληνικά και ξένα μπλογκς. Όλοι τα φτιάχνουν με πάρα πολλή ζάχαρη ή γρεναδίνη, με κάποιο κόκκινο λικέρ που επίσης έχει τόνους ζάχαρης ή χρησιμοποιούν χρώμα ζαχαροπλαστικής. Η ιδέα των κόκκινων μήλων μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά δεν μου άρεσαν καθόλου τα υλικά που προανέφερα. Δεν πιστεύω ότι τα μήλα χρειάζονται τόση ζάχαρη για να τα απολαύσεις, είναι από μόνα τους γλυκά, ούτε θεωρώ σωστό να "χαλάσεις" ένα φρούτο βάφοντάς το με χρώμα ζαχαροπλαστικής, ειδικά αν πρόκειται να το φάνε παιδάκια. Έτσι, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω για χρώμα ένα υλικό που μας δίνει η φύση. Το παντζάρι! Ιδού λοιπόν τα υλικά για τα δικά μου κόκκινα μηλαράκια:

4 μήλα
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη, μέλι ή στέβια
1 παντζάρι ωμό
1 ξυλαράκι κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ, προαιρετικά 

Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε γιαούρτι, λίγα σποράκια ροδιού, καρύδια χοντροσπασμένα και λίγο μέλι.

Καθαρίζουμε τα μήλα και προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τα σπόρια από το κάτω μέρος, προσεκτικά, χωρίς να φύγει το κοτσανάκι. Εγώ χρησιμοποίησα το εργαλείο με το οποίο αδειάζουμε τα κολοκυθάκια για τα γεμιστά. Μπορείτε όμως να προσπαθήσετε πολύ προσεκτικά και με ένα μαχαιράκι. Βάζουμε τα καθαρισμένα μήλα σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη (ή τη στέβια), την κανέλα και το κονιάκ. Κόβουμε το παντζάρι μικρά κομματάκια και το βάζουμε και αυτό στην κατσαρόλα. Αφήνουμε τα μήλα να βράσουν για 15-20 λεπτά γυρνώντας τα που και που ώστε να πάρουν χρώμα παντού. Όταν βράσουν τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα από το νερό και τα αφήνουμε για λίγο σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Εμείς τα τρώμε με γιαούρτι, ρόδι, καρύδια και μέλι, νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός. Ο καθένας όμως μπορεί να κάνει τον δικό του! Καλή όρεξη!

Αν τα φτιάξουμε με στέβια και τα σερβίρουμε με γιαούρτι 2%, μπορούν να καταναλωθούν και στην τρίτη φάση της δίαιτας Ντουκάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου