Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μπισκότα βραχάκια με φουντούκι


Είναι φοβερό πως ένας πειραματισμός πάνω σε μια συνταγή, μπορεί να σου δώσει ένα άλλο αλλά πολύ καλό αποτέλεσμα! Όταν έκανα τα πειράματά μου για να φτιάξω διαιτητικά whoopie pies, μου προέκυψε αυτή η νοστιμότατη συνταγή για βραχάκια! Ελπίζω να τα δοκιμάσετε!

Για 20 κομμάτια θα χρειαστούμε: 

100 γραμμάρια αλεσμένη βρώμη
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
200ml ξινόγαλα
5 κουταλιές της σούπας στέβια
2 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
1 αυγό
1 κουταλιά του γλυκού άρωμα βανίλια
1/2 κούπα φουντούκι αλεσμένο

Χτυπάμε με το σύρμα το αυγό, το ξινόγαλα, το λάδι καρύδας, τη στέβια και το άρωμα βανίλιας. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των υγρών, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις ρίχνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Η ζύμη κολλάει αρκετά, αλλά δε μας πειράζει αν πέφτει ανομοιόμορφη, αυτό βοηθάει στο να γίνουν τα βραχάκια μας τραγανά! Ψήνουμε στον αέρα, στους 180 για 20 λεπτά. Αν αντέξουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, κατά προτίμηση σε σχάρα :D 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου