Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Αυγουλάκια χαρωπά!


Ωραίες οι χθεσινές καλλιτεχνίες (ντεκουπάζ σε αυγά) αλλά να κάνουμε κανένα αυγουλάκι να χαρούν τα παιδάκια, ε; Η ανιψούλα μου που είναι 2,5 χρονών ενθουσιάστηκε μόλις τα είδε! Όσοι έχετε μικρούλια, μπορείτε να βάλετε να σας βοηθήσουν και να χαρούν! Τα έβαψα με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Τον τρόπο τον είχε δείξει πέρσι στη Μενεγάκη η Άννα Μαρία Μπαρού, αλλά δεν έβρισκα με τίποτα άσπρα αυγά για να τα κάνω κι εγώ. Φέτος ευτυχώς μου είπε η φιλενάδα μου η Ρούλα που θα βρω κι έτσι τα έφτιαξα!

Ο τρόπος είναι πολύ απλός, αρκεί να έχουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλέον τα βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ, αυτά τα κλασικά με τις 3 αμπούλες μέσα τα βλέπω παντού. Βράζουμε λοιπόν τα λευκά αυγά μας με λίγη μαγειρική σόδα στο νερό για να μη σπάσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παίρνουμε μερικές κούπες, όσα και τα χρώματα αυγών που θέλουμε να φτιάξουμε, βάζουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, βάζουμε νερό ως τη μέση και ρίχνουμε 8-10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε κούπα. Κάνουμε και συνδυασμούς, πχ πράσινο χρώμα δεν έχει στη συσκευασία, το φτιάχνουμε μόνοι μας ρίχνοντας μπλε και κίτρινο.Φυσικά μπορούμε να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε τις αποχρώσεις που θέλουμε. Για να βγάλω τα χρώματα της φωτογραφίας, άφησα τα αυγά μου περίπου 10 λεπτά μέσα στο χρώμα. Όσο πιο νωρίς τα βγάλουμε τόσο πιο παλ είναι τα χρώματα. Όσο τα αφήνουμε, γίνονται πιο έντονα. Μόλις βάψουμε την πρώτη παρτίδα από τα αυγά μας, τα βγάζουμε και βάζουμε στις κούπες τα επόμενα.


Τώρα θα σας δείξω πως έκανα τα πουά. Όπως βλέπετε στις παρακάτω εικόνες, χρησιμοποίησα τα προστατευτικά αυτοκόλλητα για τα φύλλα ντοσιέ, όμως αυτά που έχουν ένα έξτρα στρογγυλό αυτοκόλλητο στη μέση. Αφού έβρασα και κρύωσα τα αυγά, κόλλησα τα αυτοκόλλητα σε όλο το αυγό και μετά το έβαλα μέσα στο νερό με το χρώμα. Το άφησα 10 λεπτά και όταν το έβγαλα το άφησα να στεγνώσει λίγο και μετά ξεκόλλησα τα αυτοκόλλητα. Μην τα ξεκολλήσετε πριν στεγνώσουν γιατί φεύγει το χρώμα! Αν δεν έχετε τέτοια αυτοκόλλητα, μπορείτε με τον διακορευτή εγγράφων (περφορατέρ) να κάνετε τρύπες σε σελοτέιπ και τα κυκλάκια που βγαίνουν να τα κολλάτε στα αυγά.


Καλή Ανάσταση!

2 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι όσες φορές έβαλα τα αυτοκόλλητα ξεκολλάνε κ σκέφτομαι να τα τυλίξω με καλσόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμ... είναι όμως τα αυτοκολλητάκια που παίρνουμε για τα νύχια, που άλλα δεν κολλάνε με τίποτα και άλλα κοντεύουν να σου βγάλουν και το νύχι μαζί!

      Διαγραφή