Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Σοκολατόπιτα με κόκκινα φασόλια


Ένας ωραιότατος τρόπος για να καταφέρετε τα μικρά ή τα μεγάλα παιδιά σας να φάνε φασόλια! Προσωπικά τα αντιπαθώ αλλά μέσα σε αυτό το ωραίο γλυκάκι ούτε που τα καταλαβαίνω! Δοκιμάστε το και πείτε μου τη γνώμη σας.

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
2 ασπράδια αυγού
1 κούπα γιαούρτι total 2%
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας στέβια
1/2 κούπα κουβερτούρα σε σταγόνες
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουπα βρώμη αλεσμένη
1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Αδειάζουμε τα φασόλια σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Μετά τα βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Επειδή κολλάνε στα τοιχώματα, ανοιγουμε 3-4 φορές το μούλτι, τα σπρώχνουμε ένα κουτάλι προς τα μέσα και ξαναχτυπάμε. 

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, τη στέβια, το κακάο, το γιαούρτι. το άρωμα βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τη βρώμη, συνεχίζουμε το χτύπημα και μετά προσθέτουμε και τα αλεσμένα φασόλια. Χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ και στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας. 

Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι 20x20 εκατοστά και ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς. 

Μπορούμε να το σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς. Αν δεν δεν σας πειράζουν οι έξτρα θερμίδες, βάλτε μέσα λίγο τριμμένο φουντούκι, ταιριάζει πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου