Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Πίτσα στο πιτς φιτίλι!


Όταν προσπαθείς να φτιάξεις πραγματικά light συνταγές, θα κάνεις πολλά πειράματα και αρκετά από αυτά θα καταλήξουν σε αποτυχία. Αν είσαι αρκετά τυχερός, το αποτυχημένο σου πείραμα θα βγάλει μαι διαφορετική συνταγή. Έτσι, το πείραμα που έκανα κάποτε για  light μπισκότα με ξινόγαλα, μου έδωσε ζύμη για νόστιμα ψωμάκια που αργότερα άρχισα να τη χρησιμοποιώ και για γρήγορη ζύμη πίτσας χωρίς μαγιά και χρόνο για φούσκωμα. Αυτή η πίτσα θέλει 10 λεπτά για να την ετοιμάσεις και μισή ώρα ψήσιμο. Μέχρι να την παραγγείλεις και να στη φέρουν, την έχεις φτιάξει μόνος σου, οικονομικά και πιο υγιεινά!

Για τη ζύμη:

3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 - 1,5 κούπα ξινόγαλα
μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι 
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
μπαχαρικά που μας αρέσουν

Για τη γέμιση:

5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
5 φέτες Τρικαλινό 10% (100 γραμμάρια)
1 πιπεριά
2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο 
λίγα μανιτάρια
μείγμα μπαχαρικών για πίτσα
λίγο σουσάμι, προαιρετικά, για την κρούστα 


 Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μια λεκάνη, κάνουμε λακκάκι στη μέση και ρίχνουμε το ξινόγαλα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε  λίγο ξινόγαλα ή αλεύρι, για να έχει γίνει η ζύμη μαλακή. Όταν καταφέρουμε και την κάνουμε μπάλα, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας και τα τρίβουμε για να ξεκολλήσουν οι ζύμες. Ρίχνουμε το λαδάκι, αλείφουμε λίγο στα χέρια μας και ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε. Απλώνουμε την κέτσαπ, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το τυρί, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μια μισή ώρα.

Χωρίζουμε την πίτσα σε 6 κομμάτια (βγαίνουν μεγάλα) και το κάθε κομμάτι έχει την παρακάτω διατροφική αξία:
Ο υπολογισμός έγινε με το myfitnesspal και είναι κατά προσέγγιση. Δεν έχω υπολογίσει το σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου