Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Crazy cake I love you!


Θα σας δώσω τη δική μου εκδοχή για το πανεύκολο Crazy cake που έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες. Είναι γνωστό και ως Depression cake, επειδή συνήθιζαν να το φτιάχνουν την εποχή του Μεγάλου Κραχ (Great Depression) λόγω του ότι δεν περιείχε αυγά, γάλα και βούτυρο, υλικά πολύ ακριβά ή δυσεύρετα την εποχή εκείνη. Οι Αμερικάνοι σήμερα το αγαπούν γιατί εκτός από το ότι είναι νόστιμο, γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, απλά ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ, ή ακόμα και στο ταψάκι που πρόκειται να ψηθεί το κέικ!
Το γεγονός ότι δεν έχει βούτυρο ή μαργαρίνη το κάνει πολύ πιο υγιεινό από άλλα κέικ. Εγώ μείωσα το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη για να γλιτώσω θερμίδες και σκοπεύω να το δοκιμάσω και με βρώμη. Έχω κάνει 2-3 εκδοχές του ως τώρα και προς το παρόν κατέληξα σε αυτή και την ανεβάζω επειδή ξεκίνησε η νηστεία. Αν πετύχω καλύτερο αποτέλεσμα θα ανανεώσω τη συνταγή.  Έχω προσθέσει και natreen για να περιορίσω τη ζάχαρη, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη γλυκαντική ουσία. Το καλό με αυτή τη ζύμη είναι ότι δεν έχει αυγά, άρα μπορείτε να δοκιμάσετε πριν ψηθεί και να δείτε αν είναι αρκετά γλυκιά για το γούστο σας. Έχετε μόνο υπόψη σας ότι η ζύμη όσο είναι ωμή έχει πιο γλυκιά γεύση, όταν ψήνεται γίνεται πιο άγλυκη. Αρκετά με τον πρόλογο, πάμε στα υλικά:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι
μισή κούπα ελαιόλαδο
μισή κούπα μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας natreen
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο, ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ που την έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς. Αν δε θέλουμε να το ξεφορμάρουμε, μπορούμε να το φτιάξουμε και σε ταψάκι, το οποίο καλό είναι να λαδώσουμε λίγο. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου