Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Κοτοσαλάτα με γιαούρτι


Μια εύκολη και γρήγορη κοτοσαλάτα που σηκώνει πολλές παραλλαγές και μπορείτε να την κάνετε και με το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Αν δε βάλετε τις πατάτες είναι κατάλληλη για τη δίαιτα Ντουκάν, ή για οποιαδήποτε διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες. Μπορείτε να τις παραλείψετε τελείως ή να τις αντικαταστήσετε με βραστά κολοκυθάκια, τα οποία θα βράσετε ολόκληρα και μετά θα τα κόψετε σε κύβους, ώστε να μην απορροφήσουν πολύ νερό.

200 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο βραστό ή ψητό
2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
5 αγγουράκια τουρσί
5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι Total 2%
1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
300 γραμμάρια πατάτες βρασμένες
αλάτι, λευκό πιπέρι και μπόλικη ρίγανη 
1 μικρό κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο, ή το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και το κρεμμύδι. Κόβουμε και τις πατάτες σε κυβάκια. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αν η δίαιτά μας το επιτρέπει μπορουμε να προσθέσουμε και ελαιόλαδο στη συνταγή, αλλά νομίζω οτι δε χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου